HTML

Kik vagyunk?

A CEMI vezető stratégiai tanácsadó cég Középkelet-Európában. A CEMI missziója, hogy világszínvonalú, szigorúan tényalapú és végrehajtásra koncentráló problémamegoldást nyújtson ügyfelei részére a középkelet-európai régió adathiányos környezete ellenére.

Friss topikok

2010.04.30. 16:57 cemiblog

Rólunk írták

Gyógyító ötletek
Állami vállalatok hatékonysága

Lehet, hogy némely állami cégnek esélye sincs a nyereséges működtetésre, a veszteségeket is lehet azonban racionalizálni. Meglepően sok olyan egyszerű javaslat van erre, amelyeknek a megvalósítása – például az állatorvosi lónak számító BKV esetében – csupán politikai elhatározás kérdése. (tovább a cikkre)

Szólj hozzá!


2010.04.21. 17:45 cemiblog

Sajtóközlemény az FKF részére végzett munkánkról

A Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat (FKF) egyes közbeszerzéseivel összefüggésben, a különféle orgánumokban megjelent hírek kapcsán a CEMI Kft. rá kíván mutatni az alábbi tényekre: 

A CEMI nem tud arról, hogy a hírekben szereplő, CEMI által megnyert közbeszerzési eljárás a „cégre lett volna kiírva”. A CEMI nem hiszi, hogy egyedüli cégként volt képes megfelelni a kiírásnak, ugyanakkor tisztában van vele, hogy a munka jellegéből adódóan nagyon kevés szakember és cég alkalmas egy ilyen feladat elvégzésére.

Az ominózus közbeszerzés során a CEMI bemutatta a szükséges referenciákat. Ezek egy része az üzleti szférából, egy része pedig – a kiírás jellegénél fogva – az önkormányzati szférából származott.

A vállalat által elvégzett munka eredményeképpen a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat (FKF) évente mintegy 2 milliárd forintot takarított, és takarít jelenleg is meg. Ezt a jól kézzelfogható tényt a FKF teljes vezetése – közte Bielek Péter vezérigazgató úr is – elismerte, az elvégzett munkáról és annak eredményéről mindig pozitív visszajelzések érkeztek. 

Ezen tények miatt a CEMI szívesen és örömmel néz elébe – és természetesen bármiben szívesen együttműködik, ha szükséges – a sajtóhírekben szeplő, az FKF vezetése által elrendelt teljes körű vizsgálatnak, hiszen fontosnak tartjuk, hogy egy jól elvégzett munka kézzelfogható (pénzben jól mérhető) eredménye nyilvánosságot kaphasson.

1 komment


2010.04.21. 17:37 cemiblog

Ezt kellene azonnal meglépnie az új kormánynak

Mivel még a választások előtti utolsó napokban sem láthatóak a pártok világosan megfogalmazott gazdaságpolitikai elképzelései – a többnyire olvashatatlanul hosszú és általánosságokban fogalmazó programok jobbára csak mellébeszélnek –, a Figyelő megpróbálta összeszedni a legfontosabb teendőket és irányokat az új kormány számára. A hetilap tizenhárom elismert közgazdász szakértő (köztük 2 CEMI partner: Vadas László és Jánosi Zoltán) gondolataiból merített, a prioritásoknak tekinthető feladatokra koncentrálva.

 

Ezt kellene azonnal meglépnie az új kormánynak

Szólj hozzá!

Címkék: cemi


2010.02.11. 20:34 cemiblog

Cégünk nagyvállalatok átalakításával foglalkozik, függetlenül a tulajdonosi szerkezettől, iparágtól

 A Népszabadság tegnapi számában cégünkkel kapcsolatban megjelentekre reagálva tájékoztatást adtunk ki, amely az alábbi médiumokban olvasható:

A CEMI sajnálja, hogy politikai ügybe keverték - napi.hu

A CEMI közleménye - ots.mti.hu

Szólj hozzá!


2010.02.11. 14:40 cemiblog

Rólunk írták

Kedves Mindenki!

Mi, a CEMI -nél fontosnak tartjuk, hogy publikáljunk, ezért is indítjuk ezt a blogot, ahol velünk kapcsolatos sajtómegjelenések és hírek jelennek majd meg.

Kezdetnek egy válogatás az eddigiekből:

Vadas László (CEMI): Bor(ász)ban az igazság - managermagazin.hu

CEMI: Szigorúbb szabályozással kellene rendet vágni a magyar bankok között - mfor.hu

 
 

CEMI: A nagyvállalatok nyertesként kerülnek ki a válságból - hvg.hu

CEMI: A vállalati kilábalást a reorganizáció jelenti - hirado.hu

CEMI felmérés: Túlélési stratégia nagyvállalatoknak: reorganizáció - gazdasag.ma.hu

A CEMI kiigazítási javaslata - index.hu

Tanulmány: Makro egyensúly és növekedés a magyar gazdaságban - mfor.hu

Szólj hozzá!

Címkék: rólunk cemi